Babyuitzet - beddengoed

Babyuitzet - beddengoed

Je bent zwanger of je zoekt een leuk en/of praktisch cadeautje voor iemand die een klein wondertje verwacht! Iniedergeval ben je aan het juiste adres om te lezen wat ik onmisbaar vind in je babyuitzet gericht op het slapen.

Waarschijnlijk ben je bij dit bericht terecht gekomen omdat je opzoekt bent naar een beetje hulp bij het uitzoeken van producten voor jouw babybedje. Of het nu een mozesmandje, wieg of ledikant word, ik ga je vertellen wat je nodig hebt! 

Dit heb je nodig voor het opmaken van een babybedje:

  • Molton (evt met zeiltje)
  • Matrashoes
  • Hydrofiele doek
  • Laken
  • Deken

Hoe maak je een babybedje op?

Je begint met de Molton, die beschermt het matras tegen een ongelukje in bed. Je kan eventueel een extra zeiltje er nog onder leggen en bij sommige matrasbeschermers zit deze er al aan vast. Daar overheen gaat de matrashoes. De hydrofiele doek leg je onder het hoofdje van je kindje zodat als er wat melk omhoog komt je niet meteen het hele bedje hoeft te verschonen. Je maakt het bedje kort op, dat houd in dat je kindje zo laag mogelijk in het bedje ligt met zijn voetjes bijna tegen het voeteneinde aan. Dan gebruik je een lakentje en daaroverheen een dekentje. Afhankelijk van het seizoen en hoe oud je kindje is laat je het dekentje weg. Voor instructies rond veiligheid van het slapen verwijs ik je naar deze site: Veilig slapen voor je baby

Maar hoeveel lakentjes en dekentjes moet je nu in huis halen?

Dat ligt er aan of je kindje vaak wat melk terug geeft en/of hij/zij veel ongelukjes heeft met de luiers. Dat weet je natuurlijk niet van te voren. Daarom raad ik je aan om 4 setjes te hebben van de molton, matrashoes en lakentjes. Hydrofiele doeken kan je nooit genoeg hebben en over het algemeen blijft het dekentje vaak wel ongeschonden. Mocht je dus een kindje hebben met bijvoorbeeld reflux (je kindje geeft vaak voeding terug) of veel spuitluiers dan is het raadzaam om meer van deze producten in te slaan, aangezien je de komende maanden dan nog vaak het babybedje aan het verschonen bent en je geen tijd en zin hebt om tien wassen te draaien op 1 dag omdat alles vies is ;). 

Op deze foto zie je Laken Bohemian Flowers in combinatie met Gebreide deken in de kleur Cognac.

Waar moet je op letten?

Nu je weet wat je allemaal nodig hebt kan de zoektocht naar baby beddengoed beginnen. Maar waar moet je op letten? Allereerst check even de maat van het matras. Zodat je zeker weet dat je opzoek gaat naar de juiste maat. Heel soms heb je een afwijkende maat matras of juist een afwijkende maat product dus blijf wel opletten! Dan het materiaal van het product. In onze webshop gebruiken wij alleen stoffen met een Oeko-tex certificaat. Dit certificaat geeft aan dat er geen schadelijke stoffen aanwezig zijn en je het veilig kan gebruiken bij baby’s, kinderen en mensen in het algemeen. Daarnaast heb je ook het GOTS certificaat, dit geeft aan dat de stof biologisch verantwoord is gemaakt inclusief ecologische en sociale criteria in de textielindustrie.

Voor elk seizoen heb je de juiste stoffen met hun eigen speciale eigenschappen en die staan in onze webshop per product beschreven. Wil je meer weten over verschillende soorten stoffen en hun eigenschappen? Bij elk product staat de samenstelling van de stof aangegeven. En daarnaast ook het seizoen waarbij je het beste dit product kan gebruiken word vermeld. 

Omdat elke stof zijn eigen eigenschappen heeft is het dus ook raadzaam om te kijken naar het seizoen waarin jouw kindje waarschijnlijk geboren gaat worden (waarschijnlijk ja, want je kindje bepaald vrij vaak zelf wanneer hij/zij zich meldt). Ben je uitgerekend in de zomerperiode kies dan voor een luchtig (100% katoenen) laken en combineer deze dan met niet al te warm/dik dekentje. Het is wel slim om wat warmere dekens in huis te hebben want in het begin vind jouw kindje het nog moeilijk om zichzelf op temperatuur te houden, vandaar dat die kruiken op al die babyuitzet lijsten staat. Wat ook als een lekker warm dekentje kan functioneren is bijvoorbeeld een wikkeldeken. Deze worden gemaakt om je kindje lekker warm te houden maar kan je prima als dekentje gebruiken, multifunctioneel, daar houden we van als “nieuwe ouders”. Bekijk hier de wikkeldekens.

 

Op de foto zie je Wikkeldeken "Eucalyptus + Minky Fleece"

Heb jij zelf nog een gouden tip wat betreft baby beddengoed? Laat het hieronder in de reacties weten!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.